Enemmän duoo ku sooloo – Rehtin kevään kuulumiset

Kuvassa Rehtin päätoimittajat Vilma Romppainen ja Veera Niemelä. Kuvaaja: Reetta Sihto.

Kevätlukukausi alkoi allekirjoittaneella ravintola Puistossa kahvitellen päätoimittajakollegani Veeran kanssa suunnitellen ainejärjestölehti Rehtin sisältöjä ja suuria linjoja. Tunnelma oli täynnä odotusta ja suuria toiveita. Oli riemastuttavaa ja inspiroivaa heitellä ideoita ja lähteä toteuttamaan jotain kokonaan omaa perinteisestä ainejärjestölehdestä. Jo silloin koin, että meillä on selkeä yhteinen visio ja halu uudistaa lehteä. Muistan edelleen sen innostuksen ja pakokauhunsekaisen tunteen, kun oli aika lunastaa suuret lupaukset ja tehdä ne lehdet, joista olimme jo muutaman kuukauden puhuneet. 

Hallituskaudella 2022 on ensimmäistä kertaa kaksi päätoimittajaa yhden sijasta, minkä olen kokenut itse pelkästään positiiviseksi muutokseksi. Helposti tulee tässä suorituskeskeisessä yhteiskunnassa haalittua hommia käsien täydeltä ja vastuuta enemmän kuin yhdet hartiat jaksavat kannatella. Suuret vastuut voivat käydä nopeasti kuormittaviksi riippumatta kuinka leveät hartiat vastuunkantaja omaisi. Näin ollen on ollut ihanaa jakaa vastuuta ja tehdä yhdessä varsinkin, kun yhteistyö on ollut niin saumatonta. Hyvien tyyppien kanssa ei voi olla kuin hyviä hommia.  Myöskin elämässä voi tulla yllättäviäkin tilanteita, jotka vievät hetkellisesti resursseja niin on ollut helpottavaa tietää, että on joku kehen nojata tilanteen vaatiessa.  Yhteispäätoimittajuus on tuonut ainakin itselle siis turvaa ja antanut mahdollisuuden heittäytyä hommaan täysillä ilman pelkoa loppuun palamisesta. 

On vaikeaa sanoin kuvailla, kuinka suurta ylpeyttä tunnen kevään Rehtistä sekä meidän toimituksesta! Lehdestä tuli todella upea ja meidän näköisemme kokonaisuus, joka ehdottomasti lunastaa kaikki lupauksemme sekä omat toiveemme. Oli ilo nähdä, kuinka toimitus heittäytyi mukaan lehden tekoon ja kuinka paljon taitoa toimituksestamme löytyy! Reettorit pääsivät loistamaan juttujen kirjoittamisessa, suunnittelussa sekä valokuvauksessa ja pakko antaa erityismaininta meidän taittajille. Kannattaa siis käydä ehdottomasti kurkkaamassa lehteä ”Rehti”-kohdasta, jos et vielä ole käynyt! Omasi voit hakea myös Retokodista, jos niitä on vielä. Pakko myös kehua vielä meitä toimituksen luotseja! Projekti ja uudistukset onnistuivat uskomattoman hyvin ja pakka pysyi kasassa, vaikka vastaavasta projektista ei kokemusta ollutkaan. 

Kevään projekti tuli toukokuussa päätökseen ja valehtelisin jos väittäisin, että en pientä ilon kiljahdusta olisi sen myötä päästänyt. Projekti on ollut ihana ja erittäin opettavainen, sillä minulla ei ollut hajuakaan kuinka paljon yhden lehden tekeminen vaatii pientä ja suurta tekemistä sekä säätöä. Kuitenkin on ollut ilo tehdä ja säätää toimituksen kanssa yhdessä. Yhteispäätoimittajuuden ja yhteisöllisen toimituksen myötä ei ole ollut orpo olo kaiken keskellä. Vaikka meillä olikin keväällä hurjan hauskaa, niin nyt on Rehtin aika jäädä kesälomalle ja palataan asiaan syssymmällä! 

Kiitokset vielä toimitukselle ja erityisesti Veeralle!

Rehtin toinen päätoimittaja 

Vilma Romppainen

Scroll to Top