Fuksin ajatuksia hausta ja ekasta vuodesta

Kaksisataaneljäkymmentäviisi (245) päivää sitten olen ottanut opiskelupaikan vastaan Tampereen Yliopiston viestinnästä. Yhteishaun alkaessa noin vuosi sitten olin vielä tuumannut lukion äidinkielenopettajalle, että minun on turha hakea, kun ei sinne pääse kuin 30 opiskelijaa. Tässä sitä kuitenkin ollaan ja voin vain todeta, että joskus unelmilla on tapana täyttyä.

Olen ollut viestintä painotteisella luokalla yläasteella, joten kiinnostus viestintään on alkanut jo ala-aste ikäisenä. Monet urahaaveet, joita minulla on, ovat liittyneet tähän alaan, joten tänne hakeminen on ollut ajatuksissani jo pitkään. Urahaaveitani ovat mm. viestinnän kouluttajana tai yrityksen viestintä vastaavana toimiminen. Viestintä sanana tai alana ei ollut minulle täysin selvillä, mutta jo ensimmäisen vuoden opinnot ovat avanneet sanaa ja alaa hurjasti. Mielestäni kaikista parasta on se, että opinnoista voi tehdä oman näköiset.

Fuksisyksy oli todella tapahtumatäyteinen, jonka ansiosta olemme fuksien kanssa ryhmäytyneet erittäin hyvin. Vanhemmat opiskelijat ovat myös tulleet tutuiksi ja yhteishenki on loistava Reettoreiden kesken. Opinnot ovat olleet mieleisiä ja jokaisessa periodissa olen käynyt yhden viestinnän kurssin. Opiskelu on myös miellyttävää ja innostavaa kun vihdoinkin pääsee opiskelemaan itseään kiinnostavaa alaa. Sivuaineet saa valita oman mielenkiinnon mukaan ja itse opiskelen ainakin kasvatustieteitä ja henkilöstöjohtamisen kokonaisuuden kandi opintoihini. En itse tiennyt vielä aloittaessani yhtään mitä sivuaineita haluaisin opiskella, joten ei syytä huoleen, vaikka itse olisit vielä aivan pallo hukassa siitä, mitä sivuaineet edes ovat.

Tsemppiä hakuun ja toivottavasti nähdään ensi syksynä!

Terveisin,

Tilda Sotka, fuksi 2021

Scroll to Top