Syksy 2021: Valoa syksyn pimeyteen

Syksy 2021 alkoi jännittyneissä tunnelmissa maanantaina 23.8. Joukko jännittyneitä fukseja ja innostuneita tuutoreita kerääntyi Yliopiston Päätalon eteen ja lähti siitä tutustumaan Sorsapuistoon. Aurinko paistoi, mutta sää oli viileä ja tuulinen. 

Syksyn alku oli monellakin tavalla poikkeuksellinen. Kokoontumisrajoitukset, maskisuositukset ja hygieniatoimenpiteet hallitsivat tapahtumien suunnittelua ja järjestämistä. Orientaatioviikkojen ja syksyn alun tapahtumia järjestettiin ulkona, pienissä ryhmissä ja suunnitelmia soveltaen. Oli piknikkejä, tutustumisleikkejä ulkona, kämppäapproja sekä erilaisia rastikierroksia monessa ja monessa eri muodossa. Perinteisiä tapahtumia kuten Tamperekierros, Pyynikin munkkikahvit sekä Hervantakierros saatiin onneksi järjestettyä. Mutta moni isompi tapahtuma, suuret bileet ja poikkitieteellisyys uupuivat. Myös monet alkuinfot sekä kurssit alkoivat etäpainotteisena, vaikka lähiopetuksen määrää oli kerrottu lisättävän. Elämää hallitsivat yhä koronatoimenpiteet ja sateinen kylmä sää. 

Kuitenkin elokuun lopun jälkeen alkoi tunnelin päässä näkyä valoa ja lämpöä. Rajoituksia alettiin hiljalleen lieventää ja jopa purkaa. Sisällä sai olla 10 henkilön sijaan kohta 50 henkeä ja 2 metrin turvavälisuosituksestakin luovuttiin. Pääsimme nauttimaan Näsijärven aalloista perinteisellä Aloitusristeilyllä, tutustumaan muiden ainejärjestöjen opiskelijoiden Fuksikyrpong-tapahtumassa sekä saman sitsipöydän ääreen Faijateemaisilla Fuksisitseillä. Tunnelma ei varmasti koskaan ole ollut niin katossa kuin reettorisitseillä puolentoista vuoden tauon jälkeen, kun sekä viime vuoden että tämän vuoden fuksit pääsivät ensimmäisille oikeille sitseilleen. Sitsien tunnelmaa ja lämmintä henkeä voi fiilistellä vielä ties kuinka kauan! 

Fuksiaisissa fukseista kastettiin ihka oikeita reettoreita ja jatkoilla riemu repesi, kun myös ravintolarajoituksia alettiin hiljalleen lieventää. Myöskin perinteiset Reettoreiden ja Vostokin Fuksibileet saatiin järjestettyä, kun rajoitukset eivät enää olleet lykkäämässä niitä. Syksyn jännittynyt tunnelma alkoi silmin nähden purkautua kun rajoitukset lievenivät ja poistuivat. Opiskelijaelämä sekä tapahtumat alkoivat palautua takaisin raiteilleen. 

Jos yleensä syksyn huippukohdat ovat painottuneet alkusyksyyn, tällä kertaa ne ovat vasta tapahtuneet ja osa vielä edessä! Vuosijuhlavuotta juhlistetaan koko vuoden edestä ensin Reettoreiden ja CoMedian yhteisillä synttärisitseillä Vaasassa sekä tämän jälkeen tietenkin Reettoreiden 40v vuosijuhlilla ja silliksellä. Loppuvuosi on täynnä tapahtumia jotka ovat odottaneet järjestymistä yli viime vuoden.

Syksyn pimeys alkaa hiljalleen laskeutua eikä aurinko enää paista. Pimeyden keskeltä loistaa kuitenkin värikäs bilevalo sekä ihmisiä vieri vieretysten lämmittämässä toisiaan. Opiskelijaelämä jatkukoon!

Kuva vuoden 2021 fukseista.

Kuvassa syksyn 2021 fukseja ja tuutoreita Tamperekierroksella

Scroll to Top