Kokouskuulumisia 20/2020

Vuoden 2020 hallitus ehti kokoustaa vuoden aikana tasan 20 kertaa. Aika maaginen luku – eikö.

Tämä kauden viimeinen kokous järjestettiin 1.12. rahastonhoitajamme Ingán luona. Puolet hallituksesta oli pienessä tihkusateessa kömpinyt Nekalaan, puolet taas osallistui kokoukseen Zoomin välityksellä. Suuria päätöksiä ei viimeisessä kokouksessa enää tehty, mutta oli hyvä käydä yleiskatsaus loppuvuoteen eri pestien näkökulmasta.

Joulun lähestyessä muistamme taas mahtavia yhteistyökumppaneitamme joulutervehdyksen muodossa ja valmistelemme reettoreiden pikkujouluja. Tänä vuonna perinteiset pikkujoulut järjestetään hybriditoteutuksena, mutta sen ei anneta haitata menoa ja perinteitä. Ilmoittautuneita on kerääntynyt jo hyvä määrä ja järjestäjät kokoontuivatkin kokouksen jälkeen suunnittelemaan pikkujouluosallistujille salaperäistä lahjakassia.

Pitkän ja erikoisen syksyn jälkeen oli myös aika toteuttaa palautekysely fukseille. Tuutorivastaava Saara esitteli tuutoroinnin palautetta hallitukselle. Palautteesta ei toki voinut olla huomaamatta epätavallisen tilanteen eli koronapandemian vaikutuksia aloittaneiden opiskelijoiden tilanteeseen. Silti vastauksista heijastui myös toivon ja positiivisuuden kipinöitä. Vastanneet fuksit olivat kokeneet olleensa tervetulleita reettorijoukkoon. Ekoilla viikoilla oli onneksi päästy jonkun verran tutustumaan ja tapahtumista löytyi suurimmalle osalle mieleisiä ja kiinnostavia vaihtoehtoja. Tuutorit saivat myös kehuja lähestyttävyydestä.

Toki viimeisen kokouksen kunniaksi tuli ottaa katsaus myös ensi vuoteen. Eli tulevaan juhlavuoteemme. Reettoreiden 40-vuotista matkaa juhlistetaan koko vuoden, ja juhlat huipentuvat vuosijuhliin alkusyksystä. Uusi vujutoimari Mari on päässyt jo perehdytettäväksi ja on jo keräämässä vujutiimia. Myöskin alustavaa ajankohtaa on jo pyöritelty lokakuulle, jotta järjestelyt saadaan aloitettua ajoissa.

Kokous päätettiin haikeilla, mutta hyvillä fiiliksillä mutakakkua suupielissä. Hämmentävän ja joskus turhauttavan erilainen hallituskausi on vierähtänyt yllättävän nopeasti ohi. Kokoukset ovat olleet välillä pitkiä ja hankalia asioita täynnä erityisesti tänä poikkeusvuonna. Mutta tärkeämpänä, kokouksista on jäänyt mieleen hyvä fiilis, yhdessä tekeminen ja toivo paremmasta tulevaisuudesta. Toivon mukaan ensi vuonna niin ainejärjestön toiminta kuin koko yhteiskunnan meno siirtyisi ainakin askeleen lähemmäs takaisin normaalia.

Joulua ja ensi vuotta odottaen

Heini, Reettoreiden sihteeri vuosimallia 2020

Scroll to Top