Hakijalle

Kuinka haet puheviestintään?

Puheviestintään Tampereen yliopistoon haetaan keväisin, tavallisesti yhteishaun kautta. Puheviestintää opiskellaan Viestinnän monitieteisessä tutkinto-ohjelmassa. Yhteishaku tapahtuu keväällä 2019 kahdessa vaiheessa. Ensimmäisessä vaiheessa kutsutaan 105 hakijaa suulliseen valintakokeeseen ylioppilastutkinnosta saatujen pisteiden tai aiemman opintomenestyksen ja perustelukirjeen perusteella.

Toisessa vaiheessa on suullinen valintakoe, joka koostuu suullisesta ennakkotehtävästä ja haastattelusta. Valintakokeessa arvioidaan ennakkoaineiston hallintaa, puheviestintäosaamista ja soveltuvuutta alalle. Kirjallinen aineisto valintakokeeseen julkaistaan 28.3.2019 tampereen yliopiston sivuilla.

Puheviestinnän opintosuuntaan valitaan 20 opiskelijaa valintakokeesta saatujen pisteiden perusteella. 14 aloituspaikkaa varataan ensikertalaisille.

Lisätietoa hausta linkistä: 

https://opintopolku.fi/app/#!/korkeakoulu/1.2.246.562.17.44178307557

Lue lisää maisterihausta:

https://opintopolku.fi/app/#!/korkeakoulu/1.2.246.562.17.65911812157

Jännittääkö pääsykokeet?

Ei hätää, meistä Reettoreista jokainen on ollut samassa tilanteessa kanssasi. Jos jokin asia pääsykokeissa askarruttaa, älä arkaile ottaa yhteyttä meihin. Hallituslaiset ja tuutorit ovat myös sinua varten!

Onnea pääsykokeisiin! Toivottavasti näemme pian yliopistolla.

Miksi hakea Tampereelle opiskelemaan?

Tampere on opiskelijaystävällinen kaupunki, missä riittää tekemistä. Kompaktius, upeat ulkoilumaastot ja hyvät yhteydet vetävät monia puoleensa.

Tampereelta löytyy kaikki tarvittavat palvelut: isoja ostoskeskuksia, museoita, huvipuisto, maauimala, sympaattisia pubeja, hiihto- ja lenkkeilymaastoja, elokuvateattereita, festareita ja paljon muuta. Kulttuuria ja elämyksiä kaupungista ei puutu!

Harrastustoimintaa (edullisesti tai ilmaiseksi) löytyy jokaiselle niin yliopiston kuin myös kaupungin- ja yksityisten palveluiden kautta. Tanssia, thainyrkkeilyä, jääkiekkoa, salibandyä, kuorolaulua, kirjakerhoa, crossfittiä, bänditoimintaa, jalkapalloa… Lista jatkuu lähes loputtomiin!

Jos nautit luonnosta ja järvimaisemista, Tampere on oikea paikka sinulle. Keskustassa on lukemattomia kauniita puistoja, jossa voi kesäisin nauttia vaikka minigolffista tai piknik-eväistä. Järvet ympäröivät Tamperetta ja metsän rauhaa löytyy aina pienen kävelymatkan päästä. Talvisin avantoon voi pulahtaa ydinkeskustassa ja lölyistä voi reuntoutua julkisissa saunoissa.

Reettoreiden mukaan Tampereella on rentoja ja hyväntuulisia ihmisiä. Tapahtumia on viikottain ja asuminen on suhteellisen edullista. Kaupungissa on helppo liikkua toimivan julkisen liikenteen avulla ja pyörällä pääsee melkein mihin vaan! Etäisyydet ovat lyhyitä!

Reettorit suosittelevat Tamperetta lämpimästi! ”Ison kaupungin tunnelmaa, mutta ei huku ihmispaljouteen!”.

https://www.tampere.fi/

https://visittampere.fi/

 

Millaista opiskelijan arki on?

Yliopistossa arki eroaa paljon esimerkiksi lukion arjesta. Koulupäivät eivät ole enää kello kahdeksasta kolmeen, vaan yliopistossa koulupäivä voi kestää esimerkiksi 2-4 tuntia neljä kertaa viikossa. Opiskelu on siis paljon vapaampaa, mutta itsenäistä vastuuta on myös enemmän. Kurssit voivat olla massa-, pienryhmä- tai etäluentoja. Etäluennot suoritetaan kotoa käsin, katsomalla luentotallenteita tai työskennellen verkkoympäristössä.

Opiskelu eroaa myös peruskoulusta ja lukiosta niin, että yksi kurssi suoritetaan yleensä joko yhdellä tai kahdella tentillä tai esimerkiksi oppimispäiväkirjalla. Muita yleisiä suoritustapoja ovat ryhmätyöt, essee tai ryhmäkeskustelu.

Puheviestinnässä opiskellaan paljon ryhmissä. Ryhmätyöt ja opetustuokiot ovat yleisiä opinnoissamme. Myös lukupiirit ovat tyypillisiä keinoja oppia yhdessä. Et jää opinnoissasi yksin!

Yliopistossa vapaus tarkoittaa sitä, että voit valita sivuaineopintoja niin paljon kuin haluat. Sivuaineilla on siis iso rooli siinä, mihin suuntaudut opintojen jälkeen. Voit valita puheviestinnän opintojen lisäksi esimerkiksi johtamista, psykologiaa, koodaamista tai vaikka sosiologiaa! Tampereen Yliopistossa on Suomen suurin sivuainevalikoima.