Viestintävastaavuuden esittely

Pöhinää viestinnästä

Moikka!

Me ollaan Anni ja Vilma ja ollaan toimittu tänä vuonna Reettoreiden viestintävastaavina. Meidän vastuulla on siis ollut reettoreiden Facebookin, Instagramin ja Twitterin sisällöntuotanto, viikoittain ilmestyvän uutiskirjeen kokoaminen sekä yleisesti tiedottaminen. Tänä vuonna viestintävastaavina uudistimme uutiskirjeen ulkonäön sekä loimme reettoreille LinkedIn-tilin. Aloitimme myös tänä vuonna reettoreiden viestintästrategian luonnostelun.

Viestintävastaavana hoidamme reettoreiden sisäistä ja ulkoista viestintää. Viestintävastaavan tehtävänä on hoitaa reettoreiden brändäystä sosiaalisessa mediassa ja pitää huolta, että tieto kulkee monia kanavia pitkin jäsenistölle. Viestintävastaavan täytyy olla hyvin tietoinen reettoreita koskettavista asioista, kuten erilaisista tapahtumista niin ainejärjestömme sisällä kuin yliopiston laajuisestikin. Viestintävastaavan kannattaa kuulua monille eri sähköpostilistalle ja lukea niistä tulevia tiedotteita ja koota sieltä jäsenistölle oleellista tietoa laitettavaksi esimerkiksi uutiskirjeeseen.

Koska viesintävastaavia on kaksi, olemme jakaneet vastuualueet niin, että keväällä toinen vastasi Facebookista sekä uutiskirjeestä ja toinen Twitteristä sekä Instagramista. Syksyllä vaihdoimme osat päikseen. Viestintävastaavana on ollut mukava päästä vaikuttamaan reettoreiden brändiin ja siihen, miten reettorit näkyvät sidosryhmilleen. Olemme saaneet myös arvokasta kokemusta monikanavaisesta sisällöntuotannosta.

Itse olemme erityisesti pitäneet uutiskirjeiden tekemisestä sekä insta-storyjen päivittämisestä. Viestintävastaavan homma on melko vapaata ja luovaa, mutta haluamme jatkuvuuden säilyttämiseksi ja brändäystä tehostaaksemme noudattaa tiettyjä raameja. Olemme kuluneen hallituskauden aikana pyrkineet erityisesti yhdenmukaistamaan reettoreiden viestinnän visuaalisuutta, mikä näkyy esimerkiksi väri- ja fonttivalinnoissa. Olemme myös pyrkineet saamaan ainejärjestömme maskottia Jullia näkyvämmäksi ja viestintävastaavan epävirallisena hommana on myös vappuna 2017 luodun @reettorijulli -tilin ylläpitäminen ja päivittäminen.

Viestintävastaavana olet ajankohtaisesti perillä missä mennään tapahtumien ja ainejärjestömme toiminnan suhteen ja saat mahdollisuuden päästä kehittämään reettoreiden viestintää Suomen parhaaksi. Kysymyksiä pestistä saa heittää kummalle tahansa meistä tai vaikka molemmille, jos toisen vastaus ei tyydytä.😊 Syyskokouksessa nähdään!

 

Pöhistään kun tavataan.

Terkuin,

Vilma ja Anni