Työelämävastaavuuden esittely

Mitä tekevät Reettoreiden työelämävastaavat?

Me ollaan Vilma ja Julia, eli Reettoreiden tämän vuoden työelämävastaavat. Ennen meidän kautta työelämävastaavan pesti on ollut olemassa vasta yhden vuoden ajan, joten pääsimme kehittämään pestiä melko vapaasti haluamaamme suuntaan.

Työelämävastaavien tärkein tehtävä on sidosryhmäsuhteiden hoitaminen yritysten, muiden viestinnän ainejärjestöjen sekä alumnien kanssa. Yritysyhteistyön muotoja voivat olla esimerkiksi tutustumisvierailut kiinnostaviin työelämäkohteisiin tai ajankohtaisiin aiheisiin liittyvät koulutusiltapäivät. Meidän kaudella on tähän mennessä vierailtu Poliisilla ja Saarioisilla, minkä lisäksi järjestimme kirjallisuudenopiskelijoiden ainejärjestön Teeman kanssa Viesti ry:n vetämän LinkedIn-työpajan. Järjestimme myös blogikirjoituskilpailun jäsenistölle yhteistyössä viestintätoimisto Kumu Communicationsin kanssa jatkaen aiemmasta tutustumisvierailusta alkanutta yhteistyötä. Kilpailuun osallistuttiin kertomalla aiheesta, josta haluaisi kirjoittaa Kumun nettisivuille, ja Kumun valitseman suosikki-idean keksijä sai tekstinsä julki Kumun blogissa. Olemme tehneet yhteistyötä myös muiden viestinnän ainejärjestöjen kanssa, esimerkiksi Voimisto Oy:n Olli Vainion vetämässä yritysyhteistyöillassa, jossa vaihdoimme ajatuksia ja hyväksi havaittuja työtapoja Median ja Parkun kanssa.

Eniten tänä vuonna meitä on työllistänyt perustamamme Reettorit ry:n mentorointiohjelma, jossa reettorialumnit mentoroivat maisterivaiheen opiskelijoita. Ohjelmasta kaavaillaan vuosittaista perinnettä, joten tulevatkin työelämävastaavat pääsevät järjestämään ohjelmaa ja seuraamaan läheltä mentorointiporukan inspiroivaa vuotta. Mentorointiohjelma työllistää työelämävastaavia erityisesti keväällä, kun taas syksyllä vetovastuu siirtyy enemmän mentoripareille itselleen. Mentorointiohjelman kautta on ollut kiva päästä tutustumaan jo työelämässä oleviin reettorikollegoihin, ja olemme oppineet paljon pitkän aikavälin projektin hallinnasta.

Tänä vuonna olemme olleet mukana myös Berliinin excursion valmisteluissa työelämävierailukohteiden osalta. Pääsimme hyödyntämään pestin kautta hankittuja verkostoja, sillä vierailimme alumnimme Jennin työpaikalla Zalandolla. Excutiimin lisäksi olemme olleet mukana sponssitiimissä, jossa on kerätty sponsoreita esimerkiksi haalareita, r.etua, nettisivuja ja ainejärjestötilaa varten.

Meillä on ollut tämän pestin parissa hauska ja antoisa vuosi. Pestillä ei ollut vielä vakiintuneita raameja, joten oli kiva päästä näkemään kättemme jälki konkreettisesti. Kaikkea ei yhdessä vuodessa ehdi, joten ensi vuodellekin jäi ideoita niin ettei seuraavien työelämävastaavien tarvitse lähteä ihan tyhjästä liikkeelle. Pestiä pääsee edelleen kehittämään haluamaansa suuntaan oman kiinnostuksen ja jäsenistön toiveiden mukaan. Jos työelämävastaavuus yhtään kiinnostaa, voimme lämpimästi suositella, sillä tämä on ollut palkitsevaa ja monipuolista. Kaupanpäällisiksi saa uusia tuttavuuksia ja hyvän lisän cv:een.

Jos työelämävastaavuudesta on kysyttävää ja haluat kuulla lisää, tule ihmeessä juttelemaan!

 

Terkuin,

Vilma ja Julia