Tuutorivastaavuuden esittely

Pieni pala tuutorivastaavan maailmaa

Heippa! Olen Anni Hakala, ja tänä vuonna olen toiminut hallituksessa tuutorivastaavana. Hain hallitukseen päästäkseni nimenomaiseen pestiin, sillä se tuntui luonnolliselta jatkumolta edellisen vuoden tuutoroinnille. Tuutorivastaavuus kiehtoi minua, sillä se pitää sisällään hyvin monenlaista toimintaa ja vastuualuetta. Halusin myös päästä kehittämään tuutoritoimintaa ainejärjestössämme!

Toisin kuin ehkä saattaisi luulla, alkavat tuutorivastaavan hommat heti alkuvuodesta, sillä haalarisponsoreita aletaan keräämään mahdollisimman ajoissa. Kevätpuolella tuutorivastaavan hommiin kuuluu myös tuutorihaun organisointi ja valintojen teko. Lisäksi täytyy pitää huoli siitä, että kaikki tuutorit saavat asianmukaisen koulutuksen. Syksyn aikataulu ja tapahtumien suunnittelu tapahtuu myös jo ennen kesälaitumille siirtymistä. Kesäkään ei ole vastaavalle pelkkää lomailua, sillä pääsykoetulosten tultua täytyy sisään päässeille kirjoittaa infomaileja sekä kerätä heidän yhteystietojaan.

Suurin painotus koko tuutoritoiminnassa on kuitenkin syksyllä, kun opinnot vihdoin alkavat. Kaiken taustatyön jälkeen tämä näkyvin osa tuutorointia on myös se kaikista mukavin ja palkitsevin. Uudet fuksit tulevat helposti tutuksi järjestäessä kaikennäköisiä tapahtumia ja hullutuksia heidän päänsä menoksi. Ahkeralla tuutoritiimillä olemmekin saaneet järjestettyä ennätyksellisen paljon tapahtumia tänä syksynä!

Tuutorivastaavuus on hyvin vastuullinen homma, joka vaatii järjestelmällisyyttä, organisaatiokykyä sekä joustavuutta. Tehtävä on kuitenkin ollut täysin kaiken vaivan arvoinen, ja onnistuneet tapahtumat sekä mukavat kommentit fukseilta ovat hyvin palkitsevia. Tuutorivastaavana pääsee ehdottomasti hyvin sisään ainejärjestötoimintaan!

Jos tuutoritoiminta innostaa, ja haluaisit päästä kehittämään toimintaa entisestään, älä epäröi kysyä lisää! Kerron mielelläni 😊

 

Anni Hakala

Tuutorivastaava