Kulttuurivastaavuuden ja sihteerin tehtävien esittely

Kurkistus hallitustoimintaan

Moikka, täällä kirjoittelee Ilona Vuori. Vielä toistaiseksi toimin hallituksessa kulttuurivastaavana ja sihteerinä. Uuden hallituksen valinta kuitenkin lähestyy, ja siksi haluankin vähän raottaa sitä, mitä näissä pesteissä oikein pääsee tekemään.

Sihteerin tärkeimpiä työpäiviä ovat kokoustamispäivät. Sihteerinä minun täytyy pysyä koko kokouksen ajan skarppina ja korvat höröllä, sillä tehtävääni kuuluu pöytäkirjojen kirjoittaminen. Käytännössä homma siis toimii niin, että kirjoitan mahdollisimman selkeästi ylös hallituksen tekemät päätökset ja muut tärkeät kokouksessa puhuttaneet asiat. Pöytäkirjan kirjoittamista helpottaa ennen kokousta valmiiksi laadittu esityslista.

Kokouksen jälkeen on tärkeää saada info kulkemaan myös jäsenistölle. Siispä pian kokouksen jälkeen tarkistan pöytäkirjan, joka laitetaan nettisivuillemme näkyville. Tämän lisäksi sihteerinä olen kirjoittanut kokouskuulumisista postauksia nettisivuillemme. Näissä postauksissa olen kerrannut kokouksessa esiintyneitä asioita lukijaystävällisempään tapaan rennosti ja ymmärrettävästi – tai ainakin se on ollut tarkoitukseni.

Sihteerin pesti on siinä mielessä tärkeä, että sihteerin kirjoittamiin muistiinpanoihin palataan useaan otteeseen hallituskauden aikana ja muiden pestien toimijat pystyvät tarkistamaan pöytäkirjoista asiat, jotka kokouksessa päätettiin. Sihteerin avulla kaikkien jäsenten on myös mahdollista pysyä perässä siitä, mitä hallituksessa ja opiskelijamaailmassa ylipäätään, tapahtuu.

Sihteerin lisäksi toimin myös kulttuurivastaavana. Kulttuurivastaavan tehtävänä on tarjota jäsenistölle kultturelleja kokemuksia ja hieman erilaista tapahtumatarjontaa. Kulttuurivastaavana vain mielikuvitus on rajana ja vuosien saatossa kulttuuritapahtumien myötä jäsenistö on päässyt vierailemaan niin museoissa, teattereissa kuin karaokeravintoloissakin. Tapahtumien ja vierailukohteiden kirjo on siis hyvinkin laaja.

Kulttuurivastaavan pesti on hyvä vaihtoehto myös henkilölle, jota kiinnostaa oman ainejärjestökulttuurin virkistäminen ja vahvistaminen. Muun muassa Reettoreiden sitsilaulukirjan tuottaminen on ollut vahvasti aiemman kulttuurivastaavamme ansioita.

Siinä pientä kurkistusta pesteihini. Tulehan ihmeessä kysäisemään lisää, jos tällaiset hommat kiinnostaa just sinua (ja kaverinkin puolesta saa kysellä)!

 

Terkuin,

Ilona