Tervetuloa uusi opiskelija!

Onnittelut opiskelupaikasta Tampereen yliopiston journalistiikan ja viestinnän tutkinto-ohjelmassa! Tulitko valituksi puheviestinnän opintosuuntaan? Olet saapunut juuri oikeaan paikkaan, tulevan ainejärjestösi Reettorit ry:n nettisivuille. Voit tutustua meihin paremmin myös Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa.

Muistan hyvin, miten kaksi vuotta sitten jännityksestä täristen avasin Opintopolun aikaisin aamulla. Olin käynyt palvelussa joka päivä monta kertaa ainakin kahden viikon ajan, mutta poistunut aina pettyneenä. Tulos saapui vasta viimeisenä mahdollisena päivänä. Olin niin onnellinen, kun näin sanat:

OPISKELUPAIKKA MYÖNNETTY.

Siitä alkoi melkoinen rumba, mikä sinullakin on nyt edessä. Omasta to do -listastani tuli pitkä, kun edessä oli muutto uuteen kaupunkiin. Tässä tärkeimmät:

  • Ilmoita läheisille, että Tampere kutsuu!
  • Ota opiskelupaikka vastaan.
  • Etsi asunto, tsekkaa ainakin poas.fi, toas.fi, opiskelijantampere.fi ja tori.fi.
  • Lue yliopistolta saapuva paketti.
  • Ilmoittaudu läsnäolevaksi opiskelijaksi.
  • Valmistaudu osoittamaan mieltä pinkin ratikan puolesta. We need possujuna.

Taisin tuona päivänä kehitellä myös huikean optimistisen opintosuunnitelman seuraavalle kolmelle vuodelle. Oikeasti ei kannata tässä vaiheessa panikoida kurssivalintojen suhteen. Tai minkään muunkaan. Kaikki asiat selviävät ajallaan (lue narisevalla vanhan tädin äänellä).

Nauti siis ihanasta kesästä: tapaa ystäviä, kuuntele musiikkia, syö jäätelöä, lue kirjoja tai tee mitä ikinä mielesi tekee. Olet tehnyt suuren työn pääsykokeissa ja ansaitset nyt hemmottelua.

Voit luottavaisin mielin avata Tampereen yliopiston päärakennukseen oven (miten tää aukee??!!) maanantaina 27. elokuuta. Innostunut tuutoriporukka odottaa sinua aamuvarhain. Nähdään!

 

Kesäisin terveisin,
Kati Aaltonen
maisterituutori