Tapahtuma- ja liikuntavastaavuuden esittely

Mitä tekee Reettoreiden tapahtuma- ja liikuntavastaava?

Olen Reettoreiden tapahtuma- ja liikuntavastaava Terhi Tammelin. Lähdin hallitukseen tietämättä tarkalleen, mitä hallitusvuodeltani odotin, mutta päädyinkin juuri itselleni sopivaan hommaan. Vastuualueeni sopivat hyvin yhteen, enkä ajattele niitä edes kovin erillisinä hommina. Tällä hetkellä vappuviikot ovat edessä joten tapahtumatarjonta on suurimmillaan. Ajatukseni ovat koulutehtävien lisäksi Ääniaallot-risteilyssä ja VIP-pesiksen järjestämisessä. Pienempääkin tapahtumaa on tulossa, mutta en ota suurta stressiä ns. matalankynnyksen tapahtumista, sillä ne rullaavat yleensä omalla painollaan. Tärkeintä on, että saan mahdollisimman monta reettoria samaan aikaan samaan paikkaan. Sitten kaikilla on kivaa.

Tapahtumien järjestäminen vaatii omistautumista ja tervettä järkeä. Pitää ymmärtää, mihin resurssit riittävät ja mihin eivät. Pienessä ainejärjestössä raha ei riitä ihan kaikkeen, ja siksi tarvitaan innovatiivisuutta vaihtoehtoisten toimintatapojen keksimiseksi. Pitää myös ymmärtää, että lähes mikään ei toimi niin kuin alun perin on suunniteltu. Aina tulee mutkia matkaan. Silti pitää muistaa, että kaikesta selviää, ellei sitten käy niin köpelösti, että kuolee, mutta se on hyvin epätodennäköistä, jos muistaa katsoa aina molempiin suuntiin ennen kun ylittää kadun.

Tapahtumavastaavan parhaita ystäviä ovat viestintävastaavat ja rahastonhoitaja. Kukaan ei ymmärtäisi saapua paikalle, jos tapahtumaa ei markkinoitaisi yhtä hyvin kuin meillä Reettoreissa osataan. Tiedotus näyttelee siis suurta roolia. Rahastonhoitaja aka. rahis on tapahtuman järjestämisessä myös tärkeä taho, sillä yleensä tapahtumat maksavat jotain. Rahis hoitaa rahaliikenteen ja muistuttelee taloustilanteesta, jos ideani hipovat pilviä. Vielä näin ei ole tapahtunut, sillä olen järisyttävän hyvä nollabudjetoinnissa.

Hommaa on paljon, mutta lopussa kiitos seisoo tai jotain sinne päin.

Rakkain terveisin: Tapahtuma-Terhi